High-tea

Geschiedenis High-tea

De High Tea geschiedenis vind ik zelf erg interessant en we moeten hiervoor teruggaan naar het midden van 1800 naar Anna, de 7e Duchess (Hertogin) van Bedford. In deze tijd werden de kerosine lampen uitgevonden en de late maaltijd (rond 8-9 uur) werd ineens populair bij de welgestelde mensen die zo’n lamp in huis kregen. Omdat de enige andere maaltijd bij hen het ontbijt was (ongeveer het midden van de ochtend, meer een soort brunch dus), was er ineens wel een heel erg groot ‘gat’ tussen de lunch en het avondeten.

Het verhaal gaat dat hertogin Anna in die tussenperiode, zo rond 4 uur ‘s middags, een beetje een ‘zinkend gevoel’ kreeg van de honger en dus besloot ze rond dat tijdstip een aantal vrienden uit te nodigen en gezellig wat snacks te eten en thee te drinken.

Het idee van deze ‘Afternoon Tea’ werd al snel overgenomen door andere mensen in de hogere kringen en werd ineens een van de favoriete bezigheden van de rijke dames. Later werd het concept ook meer toegankelijk voor de overige sociaal-economische groepen.

Vandaag de dag is thee nog steeds een belangrijk onderdeel van veel Britse huishoudens. Ze drinken het bij het ontbijt, rond 10-11 uur, tijdens de Afternoon Tea en natuurlijk tijdens het avondeten, of de ‘tea’ zelf.

Waar Bestaat een High Tea uit?

Je krijgt een etagère met drie verdiepingen :

  • onder: 3  ( ‘finger’) sandwiches high tea zijn driehoekige boterhammen zonder korst met verschillende soorten beleg. 

  • midden: 3 hartige high tea hapjes 

  • boven: 3 zoete hapjes high tea (cakejes, gebakjes) en scones met daarbij huisgemaakte clotted cream en huisgemaakte aardbeienconfituur en confituur van rode en blauwe vruchten.

  • daarbij komt natuurlijk lekkere Engelse thee (of thee uit India, China, Afrika en noem maar op!)

De High-tea is verkrijgbaar vanaf 2 personen en op reservatie. Graag 2 dagen vooraf reserveren aub.  Prijs 30,- Eur p.p.