Witte thee is over het algemeen kostbaarder dan andere theesoorten. Voor witte thee worden alleen de eerste, jonge knoppen en jonge blaadjes van de theestruik gebruikt. De knoppen worden alleen gedroogd of licht gebrand op 32 graden en omwikkeld met papier. Daarna wordt de thee twee dagen opgeslagen in houten kisten en nog tweemaal op een lage temperatuur gebrand.

Witte thee bevat niet veel theïne, wel veel antioxidanten (meer dan de andere theesoorten) en bevat veel goede voedingsstoffen.

Het aroma en de smaak van witte thee is subtiel. Er zijn bloemige tonen in te vinden en ook zoete elementen van gras en hooi. Witte thee is goudgeel van kleur.

Deze exclusieve thee, afkomstig uit Fujian (de oostkust), wordt gemaakt van jonge knopjes vol zilverwitte haartjes. Dit is de perfecte witte thee. De blaadjes lijken op zilveren naalden en worden slechtst twee dagen per jaar geplukt en geheel met de hand verwerkt. Het heeft een kernmerkende frisse smaak en een fluweelzacht aroma.

Bai mu Dan 50 gr.

€ 5,90

Bai mu Dan 50 gr.

€ 5,90

Witte thee afkomstig uit het bergachtige Fujian-gebied in Zuid-China. Deze zeldzame thee wordt gemaakt van kleine knopjes en blaadjes die in het vroege voorjaar, net voor ze opengaan worden geplukt. De thee dankt zijn speciaal karakter en kleur aan het langdurig droogproces in de open lucht en in de zon. Talrijke gezondheidsbevorderende werkingen worden toegekend aan de Pai Mu Tan. Het heeft een zacht aroma en een bloemige smaak.

Mengeling van Bai Mu Tan, gember en citroenstukjes

Mengeling van Bai mu tan, sencha, rode aalbes, aardbei, pioenroos & rozenknopjes