Zwarte thee is thee gemaakt van de bladeren van de theeplant Camellia Senensis. Deze variant is gemaakt door middel van zwaardere oxidatie dan de witte, groene, en oolong-variëteiten. Het is in het algemeen sterker in smaak en bevat meer cafeïne dan lichter geoxideerde thee.

De naam van de thee heeft niets te maken met de oorsprong. Het is vaak een theemelange uit de voormalige Britse koloniën. Door de sterke, volle smaak is het een populaire ontbijtthee. Een pittige thee die goed met melk en suiker kan gedronken worden.

Een typisch Engelse thee. Aan de thee wordt wat olie van bergamot (een citrusplant) toegevoegd waardoor het zijn typische smaak krijgt

Ceylonthee met sinaasappel, rozenblaadjes, citroen, mango en korenbloem

Ceylonthee met amandelstukjes en amaretto

Een grove Chinese thee met een sterk uitgesproken karakter. De thee wordt langzaam gedroogd boven houtvuur waardoor je de uitgesproken rookachtige smaak krijgt.

Mengeling van darjeeling, lotus, lychee, rozenblaadjes, jasmijnbloemen & lavendel

De 'Grand Cru' onder de theesoorten. De eerste fijnpluk(First Flush) van het nieuwe seizoen na da moessonregen. Een groenig blad dat een scherp geurige thee geeft met een uitgesproken smaak.

Lotus thee 100 gr.

€ 5,30

Lotus thee 100 gr.

€ 5,30

Chinese zwarte thee met lotusblaadjes

Wordt ook 'gezondheidsthee' genoemd afkomstig uit China (Yunnan). De theebladeren worden bij een bepaalde temperatuur een aantal weken gefermenteerd. Daardoor ontstaan substanties die slankmakend en zuiverend zouden zijn. Bij dagelijks gebruik heeft deze thee een heilzame werking op het lichaam en de natuurlijke weerstand. Een zeer uitgesproken speciale smaak